Mockup van de Jumbo tool 'Leuk om te Leren'

Portfolio: Jumbo 'Leuk om te Leren' Leerkeuzehulp

Uitdaging

Jumbo biedt als werkgever zó veel doorgroei- en opleidingsmogelijkheden, dat het voor medewerkers lastig kon zijn om de meest passende vervolgstap te vinden. Daarom waren ze op zoek naar een tool die laagdrempelig te benaderen is, die gebruiksvriendelijk werkt en die erbij gepakt kan worden bij functioneringsgesprekken.

Dit project vond plaats in mijn tijd bij Fan Factory.

Plan

Voor dit project werkte ik nauw samen met diverse collega’s van Jumbo in een tweewekelijkse meeting. De tool is een complex boomdiagram, met o.a. keuzes voor bedrijfsonderdeel, taalkeuze en landkeuze. Daarom heb ik al vroeg in het proces een schematische opbouw opgesteld, getoetst en gezocht naar een manier om met een soort ‘template’ te werken.

Met in totaal meer dan 280 slides, was dit een complex maar enorm bevredigend project om op te zetten.

Door het al vanaf de start modulair op te bouwen, kon ik het met mijn vertrek in april 2022 met een gerust hart overdragen aan mijn collega’s.

Resultaat

De tool is via een openbare link te benaderen, zodat het voor alle medewerkers laagdrempelig en toegankelijk is. Je wordt gebruiksvriendelijk naar het voor jou passende opleidingsaanbod gebracht, waar je je direct kunt inschrijven of eerst ervaringen van collega’s kunt bekijken.

De leerkeuzehulp ‘Leuk om te Leren’ wordt nog steeds met enige regelmaat geüpdatet en won ‘Case van het jaar’ bij de LoopbaanPro Awards 2022.

Tip: deze leerkeuzehulp kun je zelf bekijken

Een indruk van de interventie

Of bekijk de animatie (versneld)

Deze module zelf doorlopen?

Vragen of opmerkingen?

(dat vind ik leuk 😉)