Mockup portfolio item VR Diamant Museum

Portfolio: Online omgeving van het Diamant Museum

Uitdaging

Het Diamant Museum Amsterdam is een samenwerking aangegaan met VRED, met als doel cultuureducatie bereikbaar te maken voor kinderen en jongeren in de hele wereld door deze online en via VR aan te bieden. Door dit nieuwe medium en deze specifieke doelgroep, moeten we de bestaande informatie anders aanbieden en kunnen we meer interactiviteit toevoegen.

Plan

Mijn rol begint nadat de 360°/VR-afbeeldingen al in het systeem zijn ingeladen. Het gaat dus met name om de juiste informatie aanbieden, in de juiste stijl, op de juiste plek.

Hiervoor heb ik eerst de bestaande informatie geïnventariseerd. Vervolgens heb ik dit herschreven, vragen bij bedacht, afbeeldingen en video’s gemaakt en uiteindelijk alles ingevoerd in het CMS.

Resultaat

“Ik heb ontzettend prettig gewerkt met Selma! Ze is enorm professioneel en bekwaam in haar vak. Ze heeft het project naar een ander niveau getild waarvoor ik haar erg dankbaar ben.” (Linda, Diamant Museum)

Het resultaat is een rijke digitale omgeving, waar veel te beleven en te leren valt. Deze wordt momenteel gepilot op een middelbare school in Katwijk. De resultaten hiervan zijn nog niet bekend.

Een indruk van de online (leer-)omgeving

Doorloop van de online omgeving (2x versneld)

Een versnelde doorloop van de online VR omgeving van het Diamant Museum

Vragen of opmerkingen?