Supersnel aan de Slag Micro-onboarding Mockup

Portfolio: Micro-onboarding (Supersnel aan de Slag)

Context

Een oververhitte arbeidsmarkt en een tekort aan personeel heeft geleid tot de opkomst van platformen als StaffYou, Temper, YoungOnes, YouBahn, NowJobs en DoneJob. Deze platformen koppelen flexwerkers en dagjeswerkers aan bedrijven die roosters niet rond kunnen kijken of slechts tijdelijk personeel nodig hebben. Dit zorgt voor een hele nieuwe (revolutionaire) blik op de arbeidsmarkt, waarin flexwerkers zelf kunnen bepalen wanneer en voor welk bedrijf ze willen werken. Maar: tijdelijk werken voor meerdere bedrijven betekent ook telkens weer opnieuw inwerken. En dat kost telkens weer tijd van nieuwe én bestaande medewerkers. En het standaard onboardingsprogramma doorlopen voor een dienst van 6 uur staat niet helemaal in verhouding.
Dus hoe zorg je ervoor dat deze flexwerkers snel en effectief kunnen worden ingewerkt?

Uitdaging

Veel bedrijven die werken met dagjeswerkers of flexwerkers worstelen met het efficiënt onboarden van deze medewerkers. Dit kost vaak veel tijd en moeite, terwijl het juist belangrijk is om deze medewerkers snel en goed te kunnen inzetten.

Plan

Supersnel aan de Slag biedt micro-onboardings voor bedrijven die werken met dagjeswerkers of flexwerkers. Via een eenvoudig proces kunnen bedrijven een aangepaste, op maat gemaakte micro-onboarding ontvangen die de medewerkers snel en effectief op de hoogte brengt van de belangrijkste informatie die ze nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen.

Resultaat

Bedrijven kunnen hun dagjeswerkers of flexwerkers snel en efficiënt inzetten, wat tijd en geld bespaart. Door een aangepaste micro-onboarding te ontvangen die is afgestemd op hun specifieke behoeften, zijn medewerkers sneller op de hoogte van belangrijke informatie en kunnen ze sneller aan de slag. Dit zorgt voor betere prestaties en hogere tevredenheid bij zowel bedrijven als medewerkers.

Bekijk een voorbeeld van de micro-onboarding

De micro-onboarding is responsive: dat wil zeggen dat deze zich automatisch aanpast naar je scherm. Je kunt deze dus thuis op je computer doorlopen of on-the-go op je telefoon – de ervaring blijft hetzelfde.

Wil je zelf zo'n micro-onboarding?

Een indruk van de interventie

Voorbeeld micro-onboarding

Interesse in micro-onboarding?

Vragen of opmerkingen?