Mockup van interactieve video HiHaHo

Portfolio: Interactieve video

Uitdaging

Informed heeft als missie om patiëntinformatie te optimaliseren met 3D-animaties, om zo medische informatie voor iedereen toegankelijk begrijpelijk te maken – oftewel: empowering patients.

Voor dit project ligt de doelgroep aan de andere kant: urologen (via NVU). Het doel is om interactieve video’s voor hen beschikbaar te maken, waarin procedures en operaties verrijkt worden met AR OK-beelden, 3D-animaties en kennisvragen. De interactieve video dient ter aanvulling of vervanging van handboeken en ter opfrissing wanneer een arts de procedure al een tijd niet uitgevoerd heeft.

Plan

Er worden meerdere modules gepland, in eerste instantie werd ik als pilot aangehaakt op de eerste procedure.
Dankzij een didactisch plan en vaste opbouw heb ik dit zo aangevlogen dat dit het maken van vervolgmodules zal vergemakkelijken. In HiHaHo maak ik gebruik van de vele mogelijkheden die het platform biedt om naar verschillende momenten te springen, (meerkeuze)vragen aan te bieden, informatie in te voeren en een overzicht te tonen van de resultaten van de arts.
Tijdens het maken van de module heb ik regelmatig contact met Informed en met de NVU om de voortgang te bewaken en af te stemmen. Tussendoor toetsen we de module bij de werkgroep.

Resultaat

Hoewel de module nog niet live is, zijn de eerste reacties al zeer positief en zijn we overeengekomen dat ik dezelfde rol mag oppakken in komende modules. Ik ben dus enorm blij met deze samenwerking.

Een indruk van de interventie

Vragen of opmerkingen?